Turkçe | English   

 
 
Gündem
Anlam ve önemini yitiren "8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ" nedeniyle TİKAD' tan açıklama

Emekçi kadınların mücadelesini anmak için belirlenen bu tarih tamamıyla anlamını yitirerek erkeklerin kadınları hatırladığı ve lütufta bulunduğu bir güne dönüşmüştür. Bu biz kadınlar açısından son derece üzücüdür. Artık kadınların güçlerini fark edip, insanların geleceği için dünyaya sahip çıkma zamanı gelmiştir. Biz insanlar bu toplumu, dünyayı yarattık. Bu toplum, bu dünya da biz insanları şartlandırdı. Zihinlerimiz aslında ahlaki olmayan bir ahlakla şartlandırıldı ve bozuldu. Toplum ahlaksızca olan şiddeti, kibiri, rekabeti, aç gözlülüğü ve benzeri şeyleri kabul ederek şekillendi ve insanlık bu durumu kabullenip çalışmak için teşvik edildi.
 
Dünyanın neresine gidersek gidelim kadınların kafası karışık, kadınlar mutsuz, kadınlar güvensiz, kadınlar kaygılı, düştükleri bu tuzaktan çıkmak için yol arıyor. Aslında yalnızca kadınların değil insanların düştüğü bu tuzağın da biz insanların eseri olduğunun farkında değiliz.
 
Erkekler kendilerine teslim edilen bu dünyayı, yaratılışları itibarı ile hırslı, kibirli, mevki ve itibar peşinde, saldırgan, acımasız, aşırı riskler alarak rekabetçi bir şekilde inşa ettiler. Bugün erkek her şeyden önce artık kendini sorgulama sorumluluğunu geliştirmelidir. Çünkü siz dünyasınız. Dünyaya bakın kendiniz görün. Bugünkü rekabetçi, acımasız, aç gözlü, şiddet dolu dünyayı siz erkekler yarattınız. Olaylara Ben merkezli, dar bir bakış açısıyla değil cinsiyet ayrımı gözetmeden insan odaklı yaklaşmalısınız.
 
Biz kadınlar da binlerce yıldır kabullenmesi, itaat etmesi ve uyum sağlaması için eğitilmiş bir zihinle duyarlı ve dolayısı ile gerçek kimlik ve kişiliğimizin farkına varmadan yaşam mücadelesi verdik. Dünyanın gelişiminden uzak kalarak yalnızca erkeğe güvenen bizler bu tuzağa kısılıp kaldık.
 
O nedenle artık yalnızca kadınların değil insanlığın geleceği için erdem ve ahlakı hayata geçirecek çalışmaları başlatmalıyız çünkü erdem ve ahlak insanlığın kurtuluşu için zaruridir.
 
Saygılarımla,

Nilüfer BULUT
TİKAD Başkanı





Faaliyetler
23.12.2011
Anayasa değişikliğine katkı çalışması adı altında Tikad'ın hazırlatmis olduğu ''Anayasa Raporu'' ,Meclis Baskanı sayın Cemil Çiçek'e sunuldu.


26.08.2011
TİKAD, anayasa değişikliğine katkı sunmak için, kadın avukatlardan oluşan bir ekiple, ''Anayasa taslağı çalışması başlatı''


21.08.2011
Akparti İstanbul Il Başkanlığının düzenlediği iftar yemeğine, Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut, Yönetim Kurulu Üyesi Müge Sırmabıyık ve Dilek Hanif katıldı.


17.08.2011
TİKAD, Yönetim kurulu başkanı Nilüfer Bulut ve Başkan Yardımcısı Sema Güral ve Yönetim Kurulu üyesi Suzan Toplusoy Cumhurbaşkanlığının düzenlediği iş dünyasına düznelediği iftar yemeğine katıldı.


08.08.2011
Gazeteci ve Yazarlar Vakfı'nın düzenlemiş olduğu iftar yemeğine, Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut, Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Demet Çetindoğan, Yönetim Kululu Üyesi Sevgi aksoy ve Suna Vidinli katıldı.


Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2011 Türkiye İş Kadınları Derneği