Türkiye İş Kadınları Derneği - Turkish Business Women Association

2020

TİKAD'ın, Galatasaray Üniversitesi işbirliğiyle kurduğu Girişimci Kadın Merkezi'nde gerçekleşen Başarı Akademileri söyleşilerinin konuğu, Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Şerife Bilgili Ercantürk’tü.

Davos’ta, Women Political Leaders /WPL ev sahipliğinde yapılan “2019 liderliği için Reykjavik indeksi: Eşitliğe yolculuğu hızlandırmak için algı ölçümlemesi” konulu panele TİKAD’ı temsilen Başkan Sn. Nilüfer Bulut ve Başkan Yardımcısı Sn. Zehra Neşe Kavak katıldılar.

Ekotürk TV yayınına Davos’tan canlı yayınla bağlanan TİKAD Başkanı Sn. Nilüfer Bulut, Burcu Çetinkaya'nın sorularını yanıtladı...

GİKAMER tanıtım toplantısını gerçekleştirdik.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın, STK temsilcileriyle buluşmasında başkanımız Nilüfer Bulut'da hazır bulundu.

Türkiye’nin dört tarafından gelen 30’a yakın meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşunun temsilcisi TOBB başkanlığında ortak bir basın açıklaması yaparak, İdlip’te gerçekleşen saldırıyı kınadı. Açıklamaya imza atan kuruluşlar arasında TİKAD da yer aldı

Borsa İstanbul ve TİKAD işbirliğinde gerçekleştirilen törende, seans gongu sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin katılımcılara hitabının ardından, dünya borsalarıyla aynı anda kadın-erkek eşitliği için çalındı.

Başkanımız Nilüfer Bulut Coronavirus salgınına ilişkin bir açıklama yaptı.

Başkanımız sayın Nilüfer Bulut, Cumhurbaşkanımızın Koronavirüsle mücadele toplantısı üzerine bir demeç verdi.

Koronavirüs pandemisi kapsamında, vergi süreçlerinde de tedbirler uygulamaya alındı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı "Biz Bize Yeteriz" Milli Dayanışma Kampanyasını destekliyoruz.

İKAD'ın da aralarında olduğu pek çok kuruluş, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'nın öncülüğünde başlatılan "Biz Bize Yeteriz" Milli Dayanışma Kampanyasına destek verdi.

Tikad Yatırım’ın yatırım yaptığı lojistik teknoloji şirketi @Optiyol global’ de 5000 girişim arasından ilk 5’ e girerek @Seedstars yarışmasında finalist oldu.

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, aralarında TİKAD'ın da bulunduğu 29 sivil toplum kuruluşu ortak bir basın açıklaması yayınladı.

FORBES'un araştırması Kadın Devlet Başkanlarının dünyada koronavirüs salgınıyla mücadelede daha başarılı olduklarını gösterdi.

TİKAD ilave ekonomik tedbir taleplerini Hükümetimize sundu.

Başkanımız Sayın Nilüfer Bulut, Gümrük idarelerinde yaşanan kırmızı hat uygulamasıyla ilgili gelişmelere dönük değerlendirmelerde bulundu.

TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut Covid-19 salgınının dünyaya etkisi ve iş dünyasındaki yansımasını ele alan bir açıklama yayınladı.

TİKAD olarak Yönetim Kurulu toplantımızı video konferans aracılığıyla gerçekleştirdik

Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Emine Sabancı Kamışlı’nın 6 Jüri üyesinden biri olduğu “EY Dünya Yılın Girişimcisi” Ödül Törenini 4 Haziran Perşembe Günü TR Saati ile 21:00’da, aşağıdaki link üzerinden kayıt yaparak izleyebilirsiniz.

TİKAD olarak pandemi sürecinde Türkiye ve dünya gündeminin değerlendirildiği yönetim kurulu toplantımızı online olarak gerçekleştirdik.

Başkanımız Sayın Nilüfer Bulut, küresel salgın sürecinin iş dünyasına etkilerini Milliyet'e değerlendirdi.

Dünya Bankası'nın Türk Eximbank'a Uzun Vadeli İhracat Finansmanı Garanti' si projesi kapsamında sağlayacağı kısmi kredi garantisiyle ilgili TİKAD Başkanı Sn. Nilüfer Bulut'un değerlendirmeleri Milliyet Gazetesi'nde yer aldı.

TİKAD olarak her zaman işbirliği içinde olduğumuz Bakanımız, Sn. Volkan Bozkır’ın Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurul Başkanlığına seçilmesinden ülkemiz adına büyük gurur duyduk. Tebrik ediyor, kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.

İş dünyasındaki başarıları kadar, sosyal alandaki çalışmalarıyla da topluma değer katan Sn. Demet Sabancı Çetindoğan; sağlık sektörüne yapılacak yatırımların önemini Tikad You-Talk 'da anlatıyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, Başkanımız Sayın Nilüfer Bulut bir açıklama yaptı.

Londra merkezli yayın kuruluşu @eureporter‘da Pandemi ve Türkiye’nin salgını yönetme başarısı ile ilgili, TİKAD Başkan Yardımcımız Prof.Dr. Zehra Neşe Kavak’ın makalesi yayınlandı.

TİKAD Başkanı Sayın Nilüfer Bulut'un YeniŞafak gazetesinden Arzu Kurum'a röporatj verdi.

TİKAD Üyesi kuruluşlar kadına şiddete karşı güç birliği yapıyor.

Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz'de yaptığı sondaj çalışmaları neticesinde keşfedilen doğalgaz rezervinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını dileriz.

Başkanımız Sayın Nilüfer Bulut Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un kamuoyuna duyurduğu doğum yardımı uygulaması kapsamında, annelere verilecek desteğe ilişkin bir açıklamada bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat ALBAYRAK’ın bugün gerçekleştirdiği Yeni Ekonomi Programı tanıtım toplantısına katılan, Başkanımız Sayın Nilüfer BULUT, toplantı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

TİKAD Sektörel Değerlendirme toplantısını online olarak gerçekleştirdik.

Açılışını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'nın yaptığı Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'na başkanımız Nilüfer Bulut da katılarak, görüşlerini paylaştı.

Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan yeni müjdeyi milletimizle paylaştı.Sakarya Gaz Sahası'nda rezerv miktarı 85 milyar m³ artarak, toplamda 405 milyar m³’e yükseldi. Bu, tamamı milli imkanlarla yapılan ilk derin deniz keşfi. Türkiye'mize hayırlı olsun.

#İzmir’de meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Sayın Esin Güral Argat, İş dünyasında dijitalleşmeyi You-Talk'ta anlatıyor

Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle TİKAD Başkanı Sn. Nilüfer Bulut bir açıklama yaptı

TİKAD’ın, Dünya Bankası ile birlikte gerçekleştirdiği Webinar’da; Dünya Bankası Türkiye Direktörü Mr. Auguste Kouame, Kovid-19’un küresel ekonomiye etkisini ve Türkiye’ye yansımalarını değerlendirdi.

TİKAD’ın da desteklediği proje kapsamında, Goldman&Sachs uzmanlarının rehberliğinde kadın işletmeleri Pandemi sürecinde  zorlukları aşmaktan,  şirketlerini büyütmeye dek pek çok alanda kurs alabiliyorlar.

TİKAD Başkanı Nilüfer BULUT, Türkiye ve Birleşik Krallık arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması ile ilgili bir açıklama yaptı.